Tartalom

 

- Gumírozott hengereket használó iparágak

- A felvitt gumi keménysége

- A gumi megmunkálása

- A gumi színe

- A gumi ellenálló képessége

- Anyag választék: kaucsuk, szilikon, neoprén, rilzán

 

 

 

Gumírozott hengereket használó iparágak

 

Nyomdaipar


Textilipar


Műszálgyártás


Fólia gyártás


Csomagolóanyag gyártás


Továbbító görgők minden iparágban


Papíripar


Élelmiszeripar


Faipar


Egyéb változatos területeken, szinte mindenhol

 

 

 

 

 

 

A felvitt gumi keménysége

A gumi keménységét több féle módon lehet meghatározni. Cégünk a legáltalánosabb „Shorr” kategóriát használja. Bevonatot tudunk készíteni a puhának minősíthető 25 Shorr keménységtől egészen a 100 Shorr-ig.

 

A gumi megmunkálása

A gumihengereket általában méretre köszörülve szállítjuk. Ritkán előfordul íves, domború, homorú vagy osztott felületi igény is. Ezeknek az általánostól eltérő igényeknek is eleget tudunk tenni.

 

A gumi színe

Általában a gumi színe nem követelmény de egyes esetekben a technológia a színt is előírja ami elsősorban a fehér vagy a fekete. A szín igényeket is minden további nélkül teljesíteni tudjuk még a két alapszínen túl is, ami lehet vörös, zöld, sötétkék, stb.


A gumi ellenálló képessége

Gyakori igény a bevonat vegyszerállósága, amit a megadott agresszív közeg megadása után a legtöbb esetben teljesíteni tudunk. Itt említendő meg az élelmiszeriparban megkövetelt bizonylatolt minőségek, melyeket szintén teljesíteni tudunk.

 

Bevonat fajták

Gyakran előfordul, hogy a hengerre speciális bevonat az igény. Cégünk felkészült kaucsuk, szilikon, neoprén, rilzán bevonatok felvitelére és megmunkálására is.